Lapis Lazuli edelsteen sieraden

In deze blog verkennen we de rijke geschiedenis en het gebruik van Lapis Lazuli edelstenen in sieraden.

Lapis Lazuli edelsteen

Kleur en vindplaats

Lapis lazuli is een prachtige blauwe steen die al duizenden jaren in sieraden wordt gebruikt. Het is een metamorf gesteente dat bestaat uit mineralen zoals lazurite, calciet en pyriet. Lapis lazuli wordt meestal gevonden in Afghanistan, Chili en Rusland, en het wordt gewonnen met behulp van mijnbouwtechnieken zoals het opblazen met explosieven en boren. Lapis lazuli is een relatief zachte steen, met een hardheid van 5-6 op de schaal van Mohs. Het komt in een reeks blauwe tinten, vaak met gouden vlekken van pyriet of witte calcietaders. Lapis is Latijn voor ‘steen’ en Lazuli verwijst naar Azuur en daarmee naar de blauwe kleur.

Zeldzaam, kostbaar?

Hoogwaardige lapis lazuli stenen zijn zeldzaam en daarom kunnen ze duur zijn.

Positieve eigenschappen, geboortesteen, sterrenbeelden

Als geboortesteen wordt lapis lazuli geassocieerd met de maand december.

Bijpassende sterrenbeelden zijn: Maagd en Boogschutter.

Er wordt ook aangenomen dat het positieve eigenschappen heeft voor de mentale en fysieke gezondheid. Er wordt gezegd dat het wijsheid, inzicht waarheid en spirituele groei bevordert, waardoor het een populaire keuze is voor degenen die hun spiritualiteit willen verdiepen.

Beroemde sieraden, personen

Beroemde sieraden gemaakt met lapis lazuli omvatten het gouden masker van koning Toetanchamon, met inlays van lapis lazuli op de ogen en wenkbrauwen. Andere beroemde mensen die sieraden met lapis lazuli bezitten of dragen, zijn actrice Angelina Jolie, die is gezien met lapis lazuli-oorbellen en kettingen.

Lapis Lazuli edelsteen sieraden

Kortom, lapis lazuli is een prachtige edelsteen met een rijke geschiedenis en symboliek. Het wordt meestal gevonden in Afghanistan, Chili en Rusland en wordt gewonnen met behulp van verschillende mijnbouwtechnieken. Hoewel het een relatief zachte steen is, wordt het zeer gewaardeerd om zijn unieke blauwe kleur en gouden vlekken. Als geboortesteen voor december wordt lapis lazuli geassocieerd met wijsheid en waarheid. Als u op zoek bent naar een edelsteen met een rijke geschiedenis en spirituele betekenis, is lapis lazuli een uitstekende keuze voor uw volgende sieraden aankoop.

Sieraden webshop

Wij passen Lapis Lazuli edelsteentjes toe in zowel 925 Sterling Zilveren als een Goud vergulde Gouden ketting, armbanden en oorbellen.

Voor al onze edelsteen sieraden ga je hier naar de ‘The Shop’ pagina.

Daar kun je makkelijk filteren voor bijvoorbeeld een bepaald type: sieraad, kleur, vorm en edelsteen.

Illustratie van de Egypstische koningin Nefertiti met Goud en Lapis Lazuli edelsteen
Gouden edelsteen oorbellen blauwe Lapis Lazuli oorringen steentjes van Gold filled Goud
Gouden edelsteen oorbellen blauwe Lapis Lazuli oorringen steentjes van Gold filled Goud