Aquamarijn edelsteen sieraden

Aquamarijn edelsteen

Kleur en vindplaats

Aquamarijn is een prachtige blauwgroene variëteit van het mineraal beryl.

Het wordt op veel locaties over de hele wereld aangetroffen, waaronder Brazilië, Madagaskar, Rusland en de Verenigde Staten.

De beste kwaliteit aquamarijn is te vinden in Brazilië, waar het wordt gedolven in granietafzettingen. Andere locaties voor aquamarijn zijn pegmatieten, aders van mineraalrijk gesteente die zich vormen wanneer magma afkoelt en stolt.

Aquamarijn heeft een hardheid van 7,5-8 op de schaal van Mohs, waardoor het een duurzame en veelzijdige edelsteen is. Het komt in verschillende tinten blauwgroen, variërend van licht tot diepblauw. Sommige aquamarijnstenen kunnen lichte kleurvariaties hebben als gevolg van natuurlijke insluitsels, maar dit draagt alleen maar bij aan hun unieke schoonheid.

Zeldzaam, kostbaar?

Hoewel aquamarijn niet als zeldzaam wordt beschouwd, kunnen stenen van hoge kwaliteit vrij duur zijn, vooral die met een diepblauwe kleur.

Positieve eigenschappen, geboortesteen, sterrenbeelden

De waarde van aquamarijn als geboortesteen is aanzienlijk, omdat het de geboortesteen voor maart is.

Aquamarijn wordt ook geassocieerd met positieve eigenschappen voor de mentale en fysieke gezondheid.

Er wordt aangenomen dat het kalmte, moed en communicatieve vaardigheden bevordert, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die hun mentale en emotionele welzijn willen verbeteren.

Sterrenbeeldsteen van: Waterman, Vissen, Tweelingen en Weegschaal.

Aquamarijn: deze edelsteen staat o.a. ook voor hoop, gezondheid, liefde en bescherming.

Beroemde sieraden, personen

Beroemde sieraden gemaakt met aquamarijn omvatten de Aquamarine ring gedragen door prinses Diana, met een grote ‘Emerald cut’ steen. Andere beroemde mensen die sieraden met aquamarijn bezitten of droegen, zijn bijvoorbeeld: koningin Elizabeth II en actrice Angelina Jolie.

Aquamarijn edelsteen sieraden

Kortom, aquamarijn edelstenen zijn een prachtige keuze voor sieraden, met hun prachtige blauwgroene kleur en duurzaamheid. Ze zijn niet zeldzaam, maar stenen van hoge kwaliteit kunnen behoorlijk duur zijn. Aquamarijn is de geboortesteen voor maart en wordt geassocieerd met positieve eigenschappen voor de mentale en fysieke gezondheid. Als u op zoek bent naar een edelsteen die zowel mooi als betekenisvol is, overweeg dan aquamarijn voor uw volgende sieradenaankoop.

Sieraden shop

Wij passen Aquamarijn edelsteentjes toe in zowel 925 Sterling Zilveren als Goud vergulde en 14K Gold filled Gouden kettingen en armbanden.

Voor al onze edelsteen sieraden ga je hier naar de ‘The Shop’ pagina.

Daar kun je makkelijk filteren voor bijvoorbeeld een bepaald type: sieraad, kleur, vorm en edelsteen.

Gouden ruwe edelsteen ketting Aquamarijn Goldfilled raw gemstones
Gouden ruwe edelsteen ketting Aquamarijn Goldfilled raw gemstones