Geboortestenen

Geboortestenen.

Geboortestenen of maandstenen zijn edelstenen of halfedelstenen die ‘horen’ bij een bepaalde geboortemaand.

Per maand zijn de geboortestenen verschillend qua kleur en mogelijke betekenis.

Sinds de 15de eeuw worden geboortestenen reeds gebruikt op een manier zoals wij die ook kennen. Monniken en geleerden droegen toen reeds geboortestenen en waren overtuigd van de bijzondere krachten van de geboortestenen.

Hier is onze samenvatting van de geboortestenen en hun mogelijke betekenis.

MaandEdelsteenKleurBetekenis
JanuariGranaatDieproodDe edelsteen Granaat staat o.a. voor kracht en moed. Andere mogelijke betekenissen: bescherming, geloof, levenslust.
FebruariAmethistPaarsDe paarse Amethist staat o.a. voor innerlijke rust en een zuiverende werking. Andere steekwoorden: schoonheid, goed voor de huid, geloof, wijsheid, koninklijk.
MaartAquamarijnHelderblauwDe Aquamarijn edelsteen staat o.a. voor hoop, gezondheid, liefde en bescherming.
AprilDiamant, Herkimer en KristalGlashelderDe glasheldere Diamant, Herkimer en Kristal staan o.a. voor liefde, zuiverheid, rijkdom en welvaart.
MeiEmerald (Smaragd)GroenDe Emerald of Smaragd staat o.a. voor eeuwige jeugd, liefde, wijsheid en geduld.
JuniAlexandriet, Maansteen en ParelWitGroenAlexandriet, Maansteen en Parel staan o.a. voor liefde, vriendschap en geluk.
JuliRobijnRoodDe rode Robijn staat o.a. voor liefde en passie. Andere steekwoorden: moed, gezag, bescherming, balans en harmonie.
AugustusAventurijn, Peridoot, Sardonyx en SpinelGroenAventurijn, Peridoot, Sardonyx en Spinel. Peridoot staat o.a. voor zelfvertrouwen en kracht.
SeptemberSaffierDonkerblauwDe donkerblauwe Saffier staat o.a. voor puurheid en wijsheid.
OktoberOpaal, Rozenkwarts en Roze ToermalijnRozeDe roze Rozenkwarts staat o.a. voor creativiteit, liefde en vertrouwen.
NovemberTopaas en CitrienOranje tot GeelDe Topaas en Citrien edelstenen staan o.a. voor ontspanning, geluk en compassie.
DecemberTopaas, Tanzaniet, Turkoois en ZirkoonBlauwDe blauwe Topaas, Tanzaniet, Turkoois en Zirkoon edelstenen staan o.a. voor wijsheid, waarheid en balans.