Geboortestenen

Geboortestenen per geboortemaand

Geboortestenen of maandstenen zijn edelstenen of halfedelstenen die horen bij een bepaalde geboortemaand. Per maand zijn de geboortestenen verschillend qua kleur en mogelijke betekenis.

Sinds de 15de eeuw worden geboortestenen gebruikt op een manier zoals wij die ook kennen. Monniken en geleerden droegen toen geboortestenen en waren overtuigd van de bijzondere krachten van de geboortestenen.

Bij Jewels by KC hebben we verschillende kettingen met geboortesteen hangertjes voor iedere maand. Geboortesteen kettinkjes zijn een betekenisvol cadeau voor je geliefde, familie, een vriendin of natuurlijk voor jezelf.

 

Gouden geboortesteen ketting edelsteen geboortestenen geboorte cadeau edelsteen hangertjes

Hier is onze samenvatting van de geboortestenen en hun mogelijke betekenis.

 

Maand Edelsteen Kleur Betekenis
Januari Granaat Dieprood De edelsteen Granaat staat o.a. voor kracht en moed. Andere mogelijke betekenissen: bescherming, geloof, levenslust.
Februari Amethist Paars De paarse Amethist staat o.a. voor innerlijke rust en een zuiverende werking. Andere steekwoorden: schoonheid, goed voor de huid, geloof, wijsheid, koninklijk.
Maart Aquamarijn Helderblauw De Aquamarijn edelsteen staat o.a. voor hoop, gezondheid, liefde en bescherming.
April Diamant, Herkimer en Kristal Glashelder De glasheldere Diamant, Herkimer en Kristal staan o.a. voor liefde, zuiverheid, rijkdom en welvaart.
Mei Emerald (Smaragd) Groen De Emerald of Smaragd staat o.a. voor eeuwige jeugd, liefde, wijsheid en geduld.
Juni Alexandriet, Maansteen en Parel WitGroen Alexandriet, Maansteen en Parel staan o.a. voor liefde, vriendschap en geluk.
Juli Robijn Rood De rode Robijn staat o.a. voor liefde en passie. Andere steekwoorden: moed, gezag, bescherming, balans en harmonie.
Augustus Aventurijn, Peridoot, Sardonyx en Spinel Groen Aventurijn, Peridoot, Sardonyx en Spinel. Peridoot staat o.a. voor zelfvertrouwen en kracht.
September Saffier Donkerblauw De donkerblauwe Saffier staat o.a. voor puurheid en wijsheid.
Oktober Opaal, Rozenkwarts en Roze Toermalijn Roze De roze Rozenkwarts staat o.a. voor creativiteit, liefde en vertrouwen.
November Topaas en Citrien Oranje tot Geel De Topaas en Citrien edelstenen staan o.a. voor ontspanning, geluk en compassie.
December Topaas, Tanzaniet, Turkoois en Zirkoon Blauw De blauwe Topaas, Tanzaniet, Turkoois en Zirkoon edelstenen staan o.a. voor wijsheid, waarheid en balans.