Sterling Zilver: wat is het en waar komt het vandaan?

Sterling Zilver: wat is het en waar komt het vandaan?

De schoonheid en geschiedenis van minimalistische sieraden gemaakt van 925 Sterling Zilver.

Ben je op zoek naar Zilveren juwelen van hoge kwaliteit die zowel betaalbaar als stijlvol zijn?  Dan zijn minimalistische sieraden gemaakt van 925 Sterling Zilver een goede optie! In deze blog vertellen we je meer over de geschiedenis, eigenschappen en toepassingen van dit type juwelen en geven we een aantal voorbeelden van onze eigen producten die perfect zijn voor elke gelegenheid.

Geschiedenis van Zilver in sieraden

Zilver wordt al duizenden jaren gebruikt in sieraden en heeft een belangrijke rol gespeeld in vele culturen over de hele wereld. In het oude Griekenland en Rome was dit edelmetaal een populaire keuze voor sieraden en andere decoratieve voorwerpen en werd het vaak geassocieerd met de godinnen van de maan en de sterren.

Tijdens de Middeleeuwen werd Zilver een symbool van rijkdom en macht en werd het vaak gebruikt om ingewikkelde en sierlijke sieraden voor de adel te maken. In de 19e eeuw leidde de ontdekking van grote zilverafzettingen in Amerika tot een toename van de zilverproductie en een daling van de prijs van het edelmetaal, waardoor het toegankelijker werd voor mensen over de hele wereld.

Zilveren armband met blauwe edelsteen Chalcedoon
Zilveren armband met blauwe edelsteen Chalcedoon
Zilveren kolibrie ketting Hummingbird dier 3D Sterling Zilveren kettinkje
Zilveren kolibrie ketting Hummingbird dier 3D Sterling Zilveren kettinkje

Herkomst van Zilver

Dit edelmetaal wordt gevonden in veel landen over de hele wereld, waaronder Mexico, Peru, China en Australië.

Het grootste Zilver producerende land ter wereld is momenteel Mexico, gevolgd door Peru, China en Rusland. Het proces van het delven en raffineren van het edelmetaal kan variëren, afhankelijk van de locatie en de gebruikte methoden.

Zilver wordt vaak gewonnen uit erts door een proces van breken, malen en smelten. Zodra het Zilver is geëxtraheerd, wordt het verfijnd om de zuiverheid te verbeteren.

Wat is 925 Sterling Silver en waarom zou je hiervoor kiezen?

Sterling is een van oorsprong Engelse term die van toepassing is op alle 92,5% zuivere sieraden. 925 Sterling Zilver is een hoogwaardige legering gemaakt van 92,5% puur Zilver en 7,5% andere metalen, zoals koper. Deze combinatie van metalen creëert een sterk, duurzaam materiaal dat perfect is voor gebruik in sieraden.

Naast dat het een sterk materiaal is, is 925 Sterling Zilver ook hypoallergeen waardoor het perfect is voor mensen met een gevoelige huid.

Daarnaast is het betaalbaarder is dan andere edelmetalen, zoals goud en platina. Hierdoor is het een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar sieraden van hoge kwaliteit met een lagere prijs.

Zilver wordt natuurlijk ook gekozen vanwege het materiaal,  de mooie kleur, de glans en uitstraling.

Zilveren ketting met hanger 'Vlinder' van Sterling Zilver
Zilveren ketting met hanger 'Vlinder' van Sterling Zilver
Edelsteen sieraden -Zilveren armband met edelsteen blauwe Labradoriet van Sterling Zilver. Handgemaakte edelsteen sieraden van Jewels by KC.
Zilveren armband met edelsteen blauwe Labradoriet van Sterling Zilver. Handgemaakte edelsteen sieraden van Jewels by KC.

Wat zijn minimalistische sieraden?

Minimalistische sieraden kun je herkennen aan hun eenvoud, strakke lijnen en elegante uitstraling. Ze hebben vaak geometrische vormen en een minimalistisch kleurenpalet en zijn perfect voor liefhebbers van een meer subtiele stijl.

Edelsteen sieraden, aan de andere kant, worden gedefinieerd door het gebruik van half-edelstenen in het ontwerp. Deze edelstenen kunnen worden geslepen en gepolijst om prachtige, unieke stukken te creëren die zowel stijlvol als betekenisvol zijn.

In combinatie met 925 Sterling Zilver creëren deze twee soorten sieraden een mooie en tijdloze look.

Onze Zilveren sieraden

In onze sieradenwinkel zijn we gespecialiseerd in mooie en tijdloze minimalistische en edelsteenjuwelen gemaakt van 925 Sterling Zilver. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige ketting om elke dag te dragen of een statement piece voor een speciale gelegenheid, wij hebben voor ieder wat wils.