Sieraden verzorgingstips

Hoe houd ik mijn sieraden zo lang mogelijk mooi?

Ken je dat gevoel dat je krijgt wanneer je net nieuwe sieraden hebt en je ze het liefst niet meer af doet? Maar je wil ze wel zo lang mogelijk mooi houden? We got you!

In deze sieraden blog lees je hoe je je nieuwe oorbellen, ear cuff, ketting, armband of ring zo mooi mogelijk kunt houden met onze sieraden verzorgingstips.

Tip 1: Vermijd contact met make-up, verzorgingsmiddelen als bodylotion of zonnebrandcrème en schoonmaakmiddelen.

Doe je sieraden pas om nadat je je make-up hebt gedaan en je bodylotion (of zonnebrandcrème) en parfum tijd hebben gehad om goed in te trekken. Zo voorkom je dat ze aangetast worden door de stofjes die in deze verzorgingsproducten zitten.

Sta je op het punt om te gaan schoonmaken of afwassen? Denk er dan aan om je sieraden af te doen! Schoonmaakmiddelen zijn vaak erg agressief en kunnen de plating of het beschermingslaagje van je sieraden aantasten.

Tip 2: Pas op met parfum! Spray geen parfum op het sieraad.

Voor parfum geldt hetzelfde als voor andere chemicaliën.

Tip 3: Draag je sieraden niet tijdens het douchen, zwemmen, sporten, afwassen of slapen.

Water, zweet en chemische stofjes kunnen je sieraden aantasten. Afhankelijk van het materiaal kan het ene juweel hier beter tegen dan het andere. Maar om ervoor te zorgen dat je juwelen zo lang mogelijk mooi blijven, is het beter om ze altijd af te doen.

Door je sieraden af te doen voor je gaat slapen, kunnen ze niet per ongeluk kapot gaan.

Tip 4: Poets Zilveren sieraden regelmatig met een zilver doekje.

Zilver kan gaan oxideren door contact met zwavel. Deze oxidatie toont zich op het sieraad als een zwart laagje: Zilversulfide. Je kunt dit een beetje vergelijken met een laagje roest. Gelukkig kun je Zilveren sieraden weer mooi krijgen door ze te poetsen met een speciaal  Zilverdoekje!

Poets alleen je 925 Sterling zilveren sieraden, en niet je Goud Vermeil (of Gold plated) sieraden! Wanneer je sieraden met een plating gaat poetsen, dan poets je ook de plating van je sieraad af. Dit is uiteraard niet de bedoeling!

Tip 5: Om te voorkomen dat je ergens aan blijft haken, is het verstandig je sieraden af te doen wanneer je handarbeid verricht.

Niet alleen bij handarbeid, maar ook wanneer je je gaat omkleden: denk eraan om je sieraden eerst af te doen. Zo voorkom je dat je blijft haken en je kettinkje, armbandje of oorbellen kapot gaan.

Tip 6: Als je het sieraad een tijdje niet draagt, berg het dan op in bijvoorbeeld een sieradendoosje, zodat het sieraad niet kan beschadigen.

Bij ieder Jewels by KC sieraad ontvang je een mooi sieraden doosje of sieraden zakje, waar je je sieraden in op kunt bergen. Zo raak je ze niet kwijt, en bescherm je ze tegen beschadigingen en verkleuring.

Mocht je nog vragen hebben over de verzorging van je sieraden, stuur ons gerust een mailtje. We helpen je graag verder!