Gouden kettingen, 14K Goud verguld 925 Sterling Zilver en 14K Gold filled Gouden kettingen.

Draag jij ook graag een Gouden kettinkje? En ben je nieuwsgierig naar de verschillende soorten Gouden kettingen die er bestaan? In deze blogpost vertellen we je meer over de verschillende soorten kettingen die je bij Jewels by KC kunt vinden.

Wij hebben een breed assortiment kettinkjes. Wij gebruiken voor onze Gouden kettingen voornamelijk duurzame materialen als Goud (verguld) op 925 Sterling Zilver, 14 Karaats of 18 Karaats Gold Filled materiaal. Een klein aantal van onze kettingen zijn gemaakt van 18 Karaats Goldplated RVS of brass. Veel van onze kettingen hebben een mooie hanger / amulet. Onze Gouden kettingen met hanger bevatten de mooiste edelstenen, Goud op Zilver of Gold filled materiaal.

Gouden ketting met Gezichtje hanger van Goud op Zilver

Jasseron Gouden kettingen: wat zijn dat?

Een aantal van onze Zilveren en Gouden kettingen zijn gemaakt met jasseron. Jasseron is een ketting die bestaat uit gevlochten ringetjes. Dit kunnen ovale of ronde ringetjes zijn, met grote of kleine schakels. Voorbeelden van jasseron kettingen zijn de ‘Cable Chain’ en de ‘Rolo Chain’.

Bij Jewels by KC hebben we een grote collectie kettingen in alle soorten en maten. Bijvoorbeeld met edelsteen, zonder edelsteen, statement necklaces, minimalistische kettingen, maar ook hele mooie basis kettingen die je overal mee kunt combineren!

Ball chain

Een outsider in het rijtje, geen schakelketting dit keer, maar een ketting die bestaat uit balletjes / bolletjes.

Deze bolletjes ketting is mooi om met een (Gold filled) hanger te dragen, maar kan ook heel goed als losse ketting gedragen worden voor een minimalistische look.

Wij combineren hem graag met onze Rozenkwarts edelsteen zoals hiernaast.

Gouden ruwe edelsteen ketting Rozenkwarts Goldfilled raw gemstones
Gouden Ketting 'Golden long box' van Goud op Zilver

Box chain

De Box chain is een populaire ketting met een rechthoekige (lange) schakel die in veel verschillende maten verkrijgbaar is. Grove schakels geven het gelijk een stoere look, waar kleinere schakels het een chique uitstraling geven. De (long) box chain is een schakelketting die vrijwel overal bij past! Een Gouden box chain is dan ook een mooie basis voor necklace layering, waarbij je meerdere kettingen in verschillende lengtes tegelijk draagt.

Een mooi voorbeeldje is onze ‘Long box chain’ Gouden ketting die je hiernaast ziet.

Cable chain

Een cable chain ketting of in het Nederlands Anker schakel is de meest gebruikte ketting. Het heeft eenvoudige ronde of ovale schakels die om en om in elkaar gevlochten zijn.

Hiernaast zie je een voorbeeld van één van de vele Jewels by KC Gouden cable chains met een edelsteen hanger.

Edelsteen sieraden: Gouden edelsteen ketting groene Onyx betekening kracht doorzettingsvermogen Goldfilled kettinkje
Gouden goldfilled edelsteen ketting met Paarse amethist druppel hanger

Curb chain

De term curb chain wordt vaak door elkaar gebruikt met gourmet chain of Cuban ketting. Het is een echte klassieker die eigenlijk bij vrijwel alle soorten hangers past. De schakels van een curb chain zijn gedraaid en zitten dichter op elkaar vergeleken met een cable of rolo chain. Hierdoor valt de ketting meer op, wat een chique uitstraling geeft!

De dikkere variant van deze ketting heeft een stoere uitstraling en wordt vaak gebruikt voor sieraden voor mannen.

Een voorbeeld van een Jewels by KC Gouden sieraad met curb chain zie je hiernaast: gecombineerd met een subtiel Amethist edelsteen hangertje.

Figaro chain

Dit is eigenlijk een variant op de curb chain, maar tussen iedere 1 tot 5 schakels zit een lange verbindingsschakel. De Figaro chain is ook heel populair voor het maken van armbanden. Ook wij hebben een aantal prachtige Gouden armbanden en Zilveren armbanden met Figaro Chain! Check ze hier.

Wist je dat de Figaro chain afkomstig is uit Italië? En dat hij vernoemt is naar de Italiaanse opera ‘Het huwelijk van Figaro’?

Een voorbeeldje van een Gouden Figaro chain zie je hiernaast.

Gouden Hartjes ketting

Best-seller alert! De Gouden hartjes ketting is één van onze best verkochte artikelen! Wij maken van dit hartjes jasseron niet alleen kettingen, maar ook Gouden hartjes armbanden.

Onze populaire hartjes ketting:

Rolo chain

Een rolo chain ketting na de cable chain één van de meest gebruikte kettingen. Voor een rolo chain worden vaak rond schakels gebruikt, die een stuk dikker zijn dan bij een cable chain. De ketting heeft hierdoor vaak een wat stevigere, stoere uitstraling. Naast kettingen, wordt de rolo chain ook vaak gebruikt voor schakelarmbanden.

Hiernaast zie je een voorbeeld van één van de vele Jewels by KC Gouden rolo chains. Mooi gecombineerd met een rode Granaat edelsteen hanger.

Zie je het verschil tussen de subtiele cable chain en de stoere rolo chain?

Gouden edelsteen ketting rode Granaat hanger van Goud op Zilver
Gouden ruwe edelsteen ketting Aquamarijn Goldfilled raw gemstones

Rope chain

Een opvallende Gouden ketting is het zeker! De rope chain bevat vele ringetjes die in elkaar gevlochten zitten, waardoor het de textuur krijgt van een touw (‘rope’ in het Engels). Er zijn verschillende soorten rope chains, sommige zijn wat losser gevlochten dan anderen. Een los gevlochten ketting wordt ook wel een ‘Prince of Wales’ ketting genoemd.

Wij gebruiken deze Gouden ketting vaak in combinatie met een edelsteen hanger. Zoals  de Gouden edelsteen ketting hiernaast, met Aquamarijn steentje.

Satellite ketting

En nog een favoriet! De geliefde Satellite chain bestaat uit (cable) schakels met om de paar centimeter een bolletje. Ook deze ketting is mooi om los te dragen, of gecombineerd met een gave hanger! De Gouden Satellite ketting is een mooie basis voor necklace layering, waarbij je meerdere kettingen in verschillende lengtes tegelijk draagt.

We hebben ook mooie bijpassende satellite bolletjes armbanden.

De ketting hiernaast is één van onze best-sellers! Simpel, maar stijlvol!

Gouden Ketting 'Satellite' van Goud op Zilver
Gouden ketting ‘Singapore chain’ van Goud op Zilver

Singapore chain

De Singapore ketting lijkt een beetje op een rope chain. De diamant geslepen ruitvormige schakels zijn in elkaar gedraaid en vervolgens plat gemaakt om zo een mooie draaiing in de ketting te krijgen. De diamant geslepen schakels i.c.m. de gedraaide vorm van de ketting zorgt ervoor dat de ketting heel mooi reflecteert in het licht. We love it!

Je ziet hiernaast een voorbeeldje van een prachtige Gouden ketting met Singapore chain.

Snake chain

Wat ons betreft een echte statement ketting: de snake chain. Deze ketting, vanwege zijn structuur vernoemd naar een slang, is er in vele maten: dunne snake chains, brede snake chains. We hebben ze in Goud en Zilver, en er zijn ook bijpassende Gouden armbanden en Zilveren armbanden.

 

Check bijvoorbeeld de Gouden Snake chain ketting hiernaast, een brede platte ketting die wat ons betreft een echte eye-catcher is! Houd je meer van iets subtieler? Kijk dan eens hier!

Gouden Snake Chain ketting - Flat Chain ketting

Veel soorten Gouden kettingen

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er vele soorten Gouden kettingen en soorten kettingen verkrijgbaar! Heb je onverhoopt toch niet kunnen vinden wat je zocht? Of heb je speciale wensen? Stuur ons dan gerust een mailtje, we helpen je graag verder!